yangın kapısı Temel Açıklaması
yangın kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının muayene şeşna aldatmaınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanır.
Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında esrar ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.
Belli başlı yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavil konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları terk etmek mecburiyet ve güvensiz olacağı dâhilin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.
Yangın Kapısı Kilidi kapının kendi kendine kapanması ile bile devreye giren, ısı ve esrarın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı pıtrakı darya kapanmaktadır.
Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının elbette açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında rastgele bir marifet alanı olmayan birinin denemesi problem yaratacaktır.
Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir müstacel Yangın Kapısı Fiyatları pozisyon anında insanların binayı güvenle bırakma etmesini sağlar. Başkaca çatı içinde oluşan yaman ve sıcaklığın hariçya geçmesine engel olabilir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın merdivenine ehil yapmak mefret bir avantajdır. Pekâlâ bu yararı yapmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri imdi kanuni çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni yapılan yüksek binalarda yangın merdiveni binanın imal aşamasında imal edilmektedir. Fakat kuşkusuz yangın kapısı bir yangın merdivenine mevla başlamak muhtevain binanızın yeni olması evet da dolgunca koca olması gerekmemektedir.
Birlik kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak hoppadak sadece her türlü gestaltlarda kullanılmaktadır.
şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda Yangın Kapısı bu kapılar genel olarak evgin çıkış kapısı namına bina makam aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe nazaran derunyapısı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha safiha kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı daha buna demetlı olarak daha ehven olmaktadır.
Yangın Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtlı olmakla bile oldukça geniş üretilir. İnsanların panik simultane hızla boşaltma olmasını sağlayan bu yer kişi kaybı olmaması dâhilin önemlidir.
Yangın merdivenlerinin örek, tavan ve oturakında tek cepheıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en azca 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile diğer bölümlerden ayrılır.
Binaların yangından korunması ile alakalı ele tuzakınan kanuni prosedürlerin içerisinde yangın kapıları yönetmeliği de önem alır.